Skaffa din första krypto-wallet

Skaffa din första krypto-wallet

“Jag är ny... Vilken DeFi-plånbok ska jag börja med? //Anonym

Argent wallet är en bra och enkel plånbok att börja med. Den är skapad för dig som är ny i DeFi men har även mycket att erbjuda till dig som varit med länge i gamet.

Om du vill prova DeFi måste du börja med att skaffa dig en wallet, en plånbok där du kan ha din krypto-tillgångar. Så här får du din första DeFi-wallet.

Så här skaffar du din första krypto-wallet

Det är enklare än någonsin att börja med krypto! Så här ställer du in och använder Argent - den första mainstream-klara DeFi-plånboken. När du väl har installerat den kan du använda 5 DeFi appar på mindre än 5 minuter med bara några få tryckningar. Växla, låna ut, tjäna pengar och investera. Ingen bank krävs.

Mål: 5 appar för pengar på 5 minuter (Kyber, Compound, PoolTogether, TokenSets, Aave).

 • Färdighet: Lätt för alla med en telefon
 • Ansträngning: 10 minuter (5 för att konfigurera din plånbok, 5 för DeFi)
 • AVKASTNING PÅ PENGAR: 5 MINUTER: Variabel beroende på DeFi-protokoll och priser

5 appar för pengar på 5 minuter

Gästinlägg av: Itamar Lesuisse, medgrundare och vd för Argent.

Krypto är för komplext för de flesta människor. Det har alltid varit den största kritiken. Och fram till nyligen var det sant. Bara att skapa en plånbok innebar att möta en snöstorm av akronymer och anakronismer. Och att använda DeFi? Glöm det. Gränssnitt som skulle få Windows 95 att rodna.

Lyckligtvis är det inte längre sant. Faktum är att DeFi nu är lättare att använda än de bästa nya, centraliserade finansapparna.

För att bevisa det kommer den här posten att få dig att använda DeFi på bara några få klick. Hur? Vi visar dig hur du skapar en smart plånbok från Argent, aktiverar den med tillgångar och på några minuter börjar du växla, tjäna ränta och investera.

Bakgrund om Argent

Snabb bakgrund om Argent: Argent är non-custodial (vi håller inte din krypto) men använder smarta kontrakt för att ge genombrott när det gäller användarvänlighet och säkerhet. Återställ utan en seed phrase, lås och lås upp, sätt en daglig överföringsgräns och godkänn stora överföringar. Programmet är byggt på öppen källkod som alla kan inspektera.


👉Innan vi går in på djupet är det värt att betona att alla i slutändan måste bestämma själva vilket DeFi-protokoll som är bäst för deras individuella risktagande. Det här har risker! Så vi vill starkt uppmuntra alla att göra sin egen efterforskning. Med det sagt kan följande taktik prövas som ett sätt att få praktisk erfarenhet av varje Dapp medan du blir mer bekant med dem.


SKAFFA ARGENT WALLET (5 min) 📱

📺Video om att skaffa Argent wallet

1) Ladda ner Argent och välj ditt Ethereum-namn (gratis).

 1. Ladda ner Argent på iOS och Android.
 2. Tryck på "Skapa ny plånbok".
 3. Välj ditt användarnamn, t.ex. bankless.argent.xyz.

⚠️Tips: För användarnamn har vi integrerat Ethereum Name Service (ENS) för att tillhandahålla decentraliserade och enkla alternativ till traditionella kryptiska adresser. ENS-namn är on-chain - vilket innebär att de är offentliga. Vissa personer väljer sitt riktiga namn, andra gör det inte. Det är ditt val.

2) Aktivera din plånbok

En plånbok måste aktiveras med tillgångar innan den verkligen kan kan använda den till något.

För att skicka från en annan plånbok/exchange till Argent för första gången:

 1. Tryck på "Add funds".
 2. Tryck på "Send from Wallet/Exchange".
 3. Tryck länge på och kopiera den traditionella Ethereum-adressen under ditt användarnamn (den börjar med "0x..."). (Varför inte använda din ENS den här gången? Du måste aktivera den först, vilket du kan göra genom att ladda din plånbok med tillgångar. 0x-adressen är bara en annan version av ENS och du kommer vanligtvis inte att behöva den efter detta).
 4. Öppna din andra plånbok/börs och klistra in den långa 0x-adressen i destinationsfältet.
 5. Skicka till Argent (med gasgräns 23 300 eftersom vi är en plånbok för smarta kontrakt).

För att köpa krypto med fiat (vanliga pengar) i Argent:

 1. tryck‘Add funds
 2. tryck ‘Buy with Card’ or ‘Buy with bank transfer’. (Tyvärr har de betalningspartners (Wyre & Moonpay) som vi använder för fiat-till-krypto inte global täckning ännu, så det här alternativet kanske inte finns i ditt land ännu. Vi lägger till ytterligare täckning snart).
 3. Följ stegen på skärmen (varierar något beroende på plattform, betalningspartner och land).
 4. Så snart din ENS har aktiverats (några minuter efter att pengarna har anlänt) är du redo.

Prova fem pengar appar (5 minuter)📱

1. Tjäna ränta på Compound (30 sekunder)

Compound är ett decentraliserat utlåningsprotokoll som har blivit en stjärna i DeFi. Argent har integrerat det så att du enkelt kan tjäna ränta på din krypto. Räntorna är rörliga beroende på efterfrågan från låntagarna.

Compound

 1. Tryck på ‘Invest’ fliken
 2. Tryck ‘Compound
 3. Välj tillgång te.x ETH
 4. Tryck ‘Save’

Tips: När du är klar får du en Compound token (cToken) i din plånbok. I Argent kommer detta att visas som besparingar i: I Argent visas detta i "Plånbok" -> "Ekonomi". Din ränta ökar i realtid. Du kan skicka dina befintliga cTokens till Argent och ditt saldo uppdateras automatiskt.

För att tjäna ränta har vi också integrerat Aave (se #5), ett annat decentraliserat utlåningsprotokoll som ökar snabbt, samt Maker's Dai Savings Rate.

2. EXCHANGE genom Kyber (30 sekunder)

Ett av kryptons viktigaste användningsområden: att enkelt kunna investera i en token eller byta mellan tillgångar - utan att gå via en centraliserad plattform som Binance. För att möjliggöra detta har Argent integrerat Kyber Network, en decentraliserad börs som nyligen passerade en milstolpe på 1 miljard dollar i affärer.

Handla med olika valutor

 1. I Wallet’ fliken, select an asset som du har
 2. Tryck ‘Buy / Sell
 3. Fyll i summa
 4. Tryck ‘Buy now

Tips: Du kan också: Tryck på fliken "Invest", välj Kyber och sedan tillgången, välj betalningsmetod (antingen krypto eller fiat).

3. Spara genom att spela PoolTogether (20 sekunder)

PoolTogether är pionjär inom ett "sparande utan förlust" som ger dig chansen att vinna ett pris varje vecka. Hur? Användarna slår ihop sina DAI eller USDC genom att köpa biljetter. Tillgångarna i varje pool ackumulerar ränta genom Compound, och räntan vinns sedan av en slumpmässigt utvald biljettinnehavare varje vecka. Hur är det ingen förlust? Vinsten kommer från den ränta som genereras, inte från insättningarna. Du kan alltså ta ut hela din insättning när som helst.

PoolTogeters grundare säger att hittills har "den lyckligaste vinnaren var någon som bara satte in 10 DAI och vann 1 700 dollar".

För att gå med i PoolTogether

To join PoolTogether

 1. Tryck på ‘Invest’ fliken
 2. Ttryck‘PoolTogether
 3. Välj Dai eller USDC
 4. Tryck ‘Buy investment
 5. Välj mängd (1 ticket = 1 DAI or USDC)
 6. Tryck ‘Invest

Tips: Dina PoolTogether-biljetter representeras av Pool Dai eller Pool USDC-tokens. Du hittar dem under fliken "Finances".

📺Video om att spara med PoolTogether i Argent

4. TokenSets: Automatiserad förvaltning av tillgångar (30 sekunder)

Nu är vi är igång ska vi verkligen utnyttja DeFi:s potential. TokenSets ger automatiserad förvaltning av dina krypto-valutor. Det finns två typer av handelsstrategier tillgängliga: Robo Sets (som är baserade på algoritmer som skapats av Set-teamet) och Social Trading Sets (som byggs av en näringsidkare). Båda är decentraliserade. För att få exponering för en strategi köper du en token som representerar en portfölj av tillgångar som förvaltas enligt den strategin.

För att använda TokenSets i Argent:

 1. Tryck ‘Invest
 2. Välj ‘Social’ eller ‘Robo’ TokenSets
 3. Select the strategy - genom att välja den token som representerar strategin du vill använda, t.ex. “ETH/BTC EMA Ration Trading Set” som försöker dra nytta av trender i förhållandet mellan ETH/BTC för att ackumulera mer BTC eller ETH samtidigt som man förblir helt exponerad för krypto. här kan du utforska Sets och deras senaste resultat.
 4. Välj hur mycket du vill investera (du betalar med ETH)
 5. Tryck ‘Invest

📺Titta på videon om hur man köper och säljer TokenSets i Argent

5. Tjäna ränta med Aave

Precis som Compound är Aave ett decentraliserat protokoll. Du kan använda det i Argent-appen för att tjäna ränta på dina tillgångar.

Använd Aave in Argent:

 1. Tryck ‘Invest’ fliken
 2. Välj vilken tillgång du vill få ränta på. Du hittar de aktuella räntorna här, vi kommer snart att lägga till dem i appen.
 3. Tryck ‘Buy investment
 4. Välj summa (1 ticket = 1 DAI or USDC)
 5. Tryck ‘Invest

📺Titta på videon om hur du lånar ut med Aave i Argent


BONUS - Secret Argent-trick 🕵️

Som en belöning för att du har tagit dig till det här stadiet och behärskat DeFi, får du här några hemliga knep för att använda Argent som avancerad användare:

 1. Använd din hårdvaruplånbok för att hjälpa dig att återställa och låsa din Argent-plånbok. Skriv in security.argent.xyz i din webbläsare. Och läs mer här.
 2. Skriv in din ENS i din webbläsare och:
 3. Använd fiat onramps i Argent - på skrivbordet.
 4. Hitta din Ethereum-adress i QR-kodform.
 5. Sist men inte minst - du kan till och med flytta tillgångar från Argent med hjälp av en annan Ethereum-plånbok. Detta innebär att dina tillgångar är skyddade även om Argent som företag försvinner.

Författarens biografi

Itamar Lesuisse är medgrundare och vd för Argent. Itamar var tidigare medgrundare och VD för Peak, den ledande mobila hjärnträningsplattformen med 60 miljoner användare, som förvärvades av Lagardere 2016. Innan Peak arbetade Itamar på Visa, Amazon och BCG.

Översatt av: Bankless.SE (KryptoHenrik)


Detta inägg är inte finansiell eller skattemässig rådgivning. Det är endast ett utbildningsmaterial och är inte en investeringsrådgivning eller en uppmaning att köpa eller sälja tillgångar eller att fatta ekonomiska beslut. Gör din egen research!