Kom igång med krypto

Hur du startar och kommer igång med krypto för första gången utan förkunskaper.

Kom igång med krypto

Välkommen till Bankless. Den mest spännande tekno-sociala rörelsen i vår tid! Vi är glada att du hittade oss, nu kör vi!

Hur köper jag krypto för första gången?

Det allra viktigaste är att komma igång!
Använd Binance eller Coinbase

När du signar upp på Coinbase med ovan länk får bankless.se ersättning för det. Detta hjälper oss att fortsätta skapa gratis content.

Kan jag ha min krypto på Coinbase?
Ja, till att börja med. När du sen lär dig mer bör du ta ansvar för dina egna nycklar istället för att låta Coinbase göra det.

Hur vet jag när jag ska köpa?
Läs: Hur man sparar i krypto lite åt gången


Våra bästa råd för att komma igång:

1. Köp Bitcoin och Ethereum och inget annat tills du känner att du har en bra grundläggande               förståelse för varför de är värdefulla.


Köp inte mycket till att börja med, bara tillräckligt för att känna att du är investerad och därför motiverad att lära dig mer.

Varför bara köpa Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH)?
Det korta svaret är: För att det är krypto-pengar.

Varför inget annat?
Det korta svaret är: Du kan inte förstå hur du ska värdera något annat innan du först förstått varför BTC och ETH är krypto-pengar och varför det är värdefullt. Den förståelsen utgör fundamental grundkunskap för att förstå krypto. När du väl känner att du behärskar det konceptet är det dags att utvidga dina mentala modeller och bredda din kunskap och förståelse.

Vårt bästa råd är att spendera ordentligt med tid på att lära dig så mycket du kan om Bitcoin och Ethereum innan du funderar på att köpa något annat.

2. Börja bygga kunskap genom användande

Något av det mest unika med krypto är att det inte är de klassiska aktörerna, Wall Street och de stora teknikbolagen, som har sett potentialen i tekniken och plockat hem vinsterna. Tvärtom har de i stor utsträckning missat den möjlighet som krypto erbjudit.

Istället är det nyfikna användare, skapare och alla som hungrigt jagat kunskap som haft fördelen på sin sida.

Ett vanligt ordspråk är “det betalar sig att lära sig om krypto” vilket hittills varit helt sant!

För att lära dig om krypto på djupet måste du börja använda de nya nätverken, du kan inte göra det endast på en teoretisk nivå. Du behöver börja bygga kunskap kontinuerligt lite i taget.

Bankless nyhetsbrev är skapat för just detta syfte, signa upp och få ny kunskap levererad i din inkorg varje vecka.

3. Ett par saker till

Krypto är fortfarande i ett väldigt tidigt skede, det finns möjlighet till stor uppsida men också en risk att förlora allt. Investera inga pengar som du inte har råd att förlora.

Inget av det vi skriver om kommer garanterat att hända, att investera i krypto är att satsa på hur framtiden kommer att se ut.

Ta ansvar för din egen kunskap, läs på och gör din egen bedömning.

Var skeptisk, grundinställningen bör vara att inte lita på någon/något utan att verifiera.


Har du frågor, funderingar eller vill du rent av gå med i Banklessrörelsen?


Vår dörr är alltid vidöppen, hoppa in i Discord och prata med oss!

Följ oss gärna på Twitter!