Decentraliserad konst: IBIZA NXT 2021

Decentraliserad konst: IBIZA NXT 2021

Kära Bankless Sverige,

Kan kryptokonst vara framgångsrik i fysiska världen? Med tanke på de växande folksamlingarna vid allt fler evenemang och utställningar kan svaret på den frågan bara vara, ja, det kan den. Allmänheten, både de som redan är engagerade och de som upptäcker kryptokonst, blir allt mer förtjusta i den nya uttrycksformen. Det märktes tydligt på mängden frågor som ställdes av deltagarna under evenemanget IBIZA NXT att intresset är stort.

Kryptokonst och NFT-teknologin är bara i sin linda och framtiden ser mycket lovande ut.

Välkommen till Decentralized Arts.

Författare: BanklessDAO Writers Guild (Grendel, Kouros, nonsensetwice)

Översatt av: Bankless.SE (KryptoHenrik)Kurerade NFT nyheter

Två musikprojekt lanseras baserat på Bored Ape Yacht Club NFTs

Universal bildar ett metaverse-band baserat på Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFTs. Gruppen heter Kinship och bildas med BAYC NFTs som ägs av samlaren Jimmy "j1mmy" McNelis, som nyligen sålde en annan av sina BAYC NFTs för 3,4 miljoner dollar på en auktion hos Sotheby's.

Bandet kommer att släppa musik och uppträda i metaverset samt släppa sina egna NFT-samlingar. Universal kommer att sätta BAYC-ägare på en förköpslista för att få tidig tillgång till försäljningen.

En dag efter detta tillkännagivande meddelade musikproducenten Timbaland också att han har startat ett produktionsbolag för BAYC-ägare.

Timbaland NFT

Företaget, som heter Ape-In Productions, kommer att skapa musik och animationer med hjälp av användarnas egna avatarer från det populära NFT-projektet.

Det första projektet för Ape-in är skapandet av hiphopgruppen TheZoo som släpper sin första singeln "ApeSh!t" den 17 november.

Ape-in planerar också att använda NFTs för att möjliggöra exklusiv eller premiumtillgång för innehavarna.

Dessutom kommer produktionsstudion BRON Digital att skapa animerade serier och konceptkonst för Ape-In.

I länken nedan kan du höra ett utdrag ur den första singeln samt kommentarer från Timbaland själv om projektet.

FN visar upp NFT konst som belyser klimatkrisen

Den internationella institutionen visade upp vinnarna i sitt klimatinitiativ DigitalArt4 Climate vid FN:s klimatkonferens COP26 i Glasgow, Skottland.

Initiativets syfte var att ge kreatörer möjlighet att skapa digital konst som ska inspirera människor att agera mot klimatkrisen, samtidigt som man ville introducera dem för blockchain-teknologin.

Den digital konstnären Bricx Martillo Dumas från Filippinerna har vunnit konsttävlingen DigitalArt4Climate med sitt verk Nexus. Konstverket föreställer en hand som håller en blåfärgad dryck i en plastpåse med sugrör och en cigarett vars rök blir till små blad.

Mer än 200 bidrag från 58 länder skickades in. Dumas kommer att få 1500 euro i prispengar för att han vann tävlingen.

Nexus av Bricx Martillo Dumas

IBIZA NXT 2021 - När Cryptoart öppnar upp för lokala samhällen, av Grendel

Torsdagen den 12 november ägde kongressen IBIZA NXT 2021 rum på Atzarò-hotellet på Ibiza, där BanklessDAO deltog både som mediepartner och talare, med en rad intervjuer av Eagle, Kouros och Grendel.

Kongressen syftade till att bredda diskussionen kring krypto och kryptokonst tillsammans med öns ekonomiska, kulturella och sociala samhälle. Samtidigt ville man visa för världen att Ibiza ligger i framkant av den teknologiska utvecklingen.

Intresset för att deltaga överskred med råge vad arrangörerna hade förväntat sig. Därför livesändes kongressen till alla som inte hade fått tag på en biljett.

Besökare från många olika nationaliteter deltog och många stora namn inom NFT och kryptoscenen var på plats.

Huvudperson och tillika arrangör för eventet var “Ibiza Token projektet”. Projektet syftar till att presentera Ibiza som mer än bara ett semesterparadis med sprudlande nattliv genom att visa att det även är ett centrum för både kultur och konst.

Ibiza Token är Ibizas första decentraliserade plattform som kopplar samman lokala företag och konstnärer med en global publik. Projektet består av en NFT-marknadsplats och IbizaPay-applikationen.

Marknadsplatsen är tillägnad samlingar av verk från lokala konstnärer såväl som varumärken. Även kollektioner som skapats av det kreativa teamet på Ibiza Token finns här. Till exempel Podenks, en serie på 5000 unika NFT:s tillägnad den infödda ibiziska hunden som släpptes i augusti 2021.

IbizaPay-applikationen, släpptes nyligen i sin första version för iOS och Android. Den gör det möjligt att skapa eller importera en plånbok på Polygon-nätverket där du kan hantera dina IBZ. IBZ är den utility token som är kopplad till projektet. IBZ har blivit erkänd av Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV), den styrande och granskande förvaltningen av spanska aktiemarknaden.

I en nästa fas kommer man i appen kunna köpa NFTs med IBZ via marknadsplatsen. Planen är även att du ska få tillgång till kampanjer och rabatter hos lokala samarbetspartners på ön.

Vi talade med Remo Frisina från Ibiza Token för att få veta mer om projektet.

bDAO: Vad är syftet med projektet?

IT: Ibiza är främst känd för elitturism och sitt nattliv, men det finns fantastiska konstnärer och entreprenörer som fortfarande är okända för de flesta.

Huvudsyftet med Ibiza Token är att skapa ett mer hållbart och dynamiskt ekonomiskt system där lokala företag och konstnärer kan sprida medvetenhet om den unika livsstilen som gör Ibiza till ett av världens mest populära resmål. Om vi lyckas använda alla de möjligheter som blockchain-teknologin erbjuder kan både kulturen och ekonomin på Ibiza nå oförutsedda höjder.

Om Ibiza hittills har gjort löpsedlar för sina minnesvärda solsemestrar kommer ön från och med idag istället att erkännas som ett av de första exemplen på ett turistmål som satsar på blockchain, tack vare Ibiza Token-projektet.

bDAO: Hur ser de lokala myndigheterna på projektet?

IT: Projektet kan räkna med samarbete och stöd från Consell de Ibiza, den lokala regeringen, som nyligen gick ut med att den har för avsikt att stödja projektet. Den lokala regeringen anser, som en av dess företrädare förklarade, att Ibiza Token erbjuder en stor möjlighet för öns kreatörer och för lokala företag som kommer att kunna komma allt närmare blockchain-tekniken. Under de kommande dagarna kommer vi att utforska nya synergier med de ansvariga för innovation och kultur för att få fram fler och fler användningsområden. Under de kommande månaderna kommer vi fokusera starkt på utbildning för att göra blockchain-tekniken mer tillgänglig för alla.

bDAO: Konferensen som anordnades på Ibiza var en framgång. Kan du beskriva dina intryck, vilken feedback du fick och dina tankar om konferensens framtid?

IT: Både jag och hela teamet är oerhört nöjda med välkomnandet som vår första blockchain-konferens fick. Mer än 200 personer deltog och trots de ogynnsamma väderförhållandena visade de stort intresse och deltagande.

Vi fick mycket positiv feedback både för talarnas kompetens och för de frågor som togs upp. Crypto Willy förtjänar ett särskilt omnämnande, vi valde honom som moderator och han lyckades skapa en fantastisk atmosfär.

Vi funderar redan på nästa upplaga inför 2022 och kommer hålla några månatliga minikonferenser avsedda för samhället och lokala företag.

bDAO: Kan du berätta om de konstnärer som har ställts ut?

IT: De konstnärer som deltog i evenemanget och vars NFTs vi ställde ut kommer att vara de första att lansera sina kollektioner på vår marknadsplats. Alla konstnärerna är fantastiskt duktiga och karaktäriseras av sina personliga uttryck som har koppling till Ibiza.

Jesús De Miguel har ställt ut både nationellt och internationellt, Rom Ero har exponerats på prestigefyllda platser, såsom Ibizas museum för samtida konst, Marcos Torres är mycket uppskattad för sin användning av popikoner från musik- och filmvärlden, Pedro María Asensio är en multidisciplinär konstnär som under sin långa karriär har experimenterat med många olika sätt att kommunicera, och Jordi Gómez och Jordi Cervera är två fotografer som har rest runt i hela världen och förmedlat sina erfarenheter i sina verk.


Call to Action