Optimism och NFTs

Optimism och NFTs

Kära Bankless nation,

Optimism är en lösning för skalning på lager två (L2) som ärver Ethereums säkerhet samtidigt som den gör Ethereums transaktioner snabba och billiga.

Jag har slagit på Optimism-NFT-trumman ett tag, inte bara på grund av L2:s vänligare UX, utan också för att det är den enda skalande lösningen som nu erbjuder full likvärdighet med Ethereums virtuella maskin.

Den fullständiga kompatibiliteten med EVM innebär att NFT-byggare med ett klick kan distribuera sina dappar till Optimism samtidigt som de fortfarande kan använda alla de L1 Ethereum-verktyg som de känner till och älskar.

Kombinera denna fördel med hur Optimism just blev den första av de "stora fyra" L2:erna (Arbitrum, Optimism, zkSync och StarkNet) att avslöja en nativ token, och vi har stora katalysatorer för att Optimism-NFT-scenen ska blomma ut framöver.

Med det sagt, låt oss dyka ner i veckans Optimism OP-nyheter och ge dig några saker att hålla utkik efter NFT-mässigt.

Optimistisk NFT ökning

Håller du på att lära dig grundläggande information om Optimism? Kolla min Beginner’s Guide to Optimism -  av Logan Craig

Optimism Collective och OP

Den 26 april presenterade Optimism-teamet Optimism Collective.

Optimism Collective beskrivs som ett "storskaligt experiment i digital demokratisk styrning" och kommer att styra Optimism-ekosystemet och styras av två hus: Token House och Citizens' House.

Token House, som kommer att startas genom den första OP-avsättningen, kommer att bestå av innehavare av OP ERC20-token. Dessa intressenter kommer att rösta om protokollets incitament, uppdateringar och annat.

Citizens' House, som också kommer att anlända senare i år, kommer att rösta om initiativ för finansiering av offentliga nyttigheter, och medlemskap kommer att distribueras via icke-överförbara “soulbound” NFT:er.

Den första OP-distributionen har inte ägt rum ännu, men du kan kontrollera om du är berättigad till den kommande distributionen. Så om du har provat Quixotic NFT-marknadsplatsen eller någon annan dapp på Optimism på sistone, kolla om du har kvalificerat dig för denna första omgång av OP.

Det kommer också fler airdrops, så det är inte för sent att experimentera med L2 och få en plats i framtida tilldelningar. Undvik scams under tiden genom att följa Optimism-teamets officiella kommunikation så att du vet när OP officiellt är live.

Samlingsbart L2-meddelande

NFTs på Optimism kan vara mycket billiga. Till exempel släppte Optimism-teamet sitt inlägg Optimism Collective Mirror som Mirror's första L2 NFTs, och det gick att köpa för mindre än 1 dollar i gas. Med ytterligare tekniska framsteg med tiden kan du räkna med att dessa L2 NFT-gaspriser kommer att sjunka ännu mer.


OP är inte dålig för ETH

Enkelt sagt beror Optimisms effektivitet och säkerhet på hur L2 grupperar och skickar transaktionsdata till Ethereum. OP-token kommer att vara ett styrinstrument för Optimism Collective, medan Optimism L2 kommer att fortsätta att betala ETH-avgifter för att skicka sina transaktioner till Ethereum.


Om Optimism L2 till exempel skulle få mer NFT-aktivitet skulle det direkt öka värdet för Ethereum i motsats till alt-L1s som kan skapa värde för sig själva genom avgiftsmarknader. Å andra sidan är det något av en öppen fråga om hur OP är tänkt att ackumulera värde över tid.

Optimism NFT-utslaget

Som du kan föreställa dig har nyheten om OP och ytterligare airdrops lett till en explosion av aktivitet på Optimism. Enligt L2BEAT har det totala värdet som låsts (TVL) på Optimism ökat med +16 % under den senaste veckan.


Detta var inte bara en allmän överbryggningsökning, eftersom aktivitetsboomen har sammanfallit med en enorm ökning av transaktioner i Optimisms unga NFT-ekosystem. Enligt  Dune Analytics instrumentpanel som följer Quixotic av Michael Silberling, registrerade NFT-marknaden den 27 april sin bästa dag hittills för ETH-volym, USD-denominerad volym, antal NFT-transaktioner och unika aktiva adresser.


Efterfrågan på fler NFT-projekt ökar

Som Mirror's Optimism integration visade kan NFT-projekt erbjuda en mycket vänlig UX genom att omfamna optimism här och nu. Så i takt med att intresset för denna EVM-ekvivalenta L2 ökar och NFT-användare fortsätter att söka efter mer prisvärda lösningar, kan man förvänta sig att det blir allt fler krav på att populära L1 NFT-projekt ska lägga till stöd för Optimism.

Zoomar ut

Optimisms fullständiga EVM-ekvivalens och kommande överbryggningsframsteg kommer snart att göra det trivialt att flytta och använda NFT:er mellan Optimism och Ethereum.

Till skillnad från icke-EVM NFTs på blockkedjor som Tezos och Solana, som har tekniska egenheter, är Optimism NFTs i praktiken Ethereum NFTs och vice versa. Denna dynamik kan ha en kraftmultiplikatoreffekt på tillväxten av Optimism NFT-scenen framöver, eftersom Ethereum NFTs fortsätter att uppfattas som de mest högkvalitativa och önskvärda NFTs som finns.

Ju mer Optimism NFTs kommer att ses som utbytbara med, eller oskiljbara från, Ethereum NFTs, desto mer troligt är det att Optimism NFTs kommer att blomstra under de kommande månaderna, enligt min åsikt. Det är bara tiden som får utvisa det för tillfället.