Hur du köper crypto och ändå sover gott!

Hur du köper crypto och ändå sover gott!

Det enklaste sättet för dina vänner och din familj att investera i krypto

Kära banklösa nation,

När Goldman Sachs gick ut med att de skulle släppa en DeFi-Fond, var detta listan av företag som ingick.

https://cdn.substack.com/image/fetch/w_1456,c_limit,f_auto,q_auto:good,fl_progressive:steep/https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Ff4de9946-88cb-461f-ab2d-7bb2a775b0ef_890x542.jpeg

Det är den sorgligaste DeFi-Fond som jag har sett. På den tyngsta posten har vi... Nokia??? 😬

Det är som om de trollar oss.

Hur ger ägande av Cisco-aktier dig exponering mot DeFi?

De kunde ha lagt till aktier med verklig exponering  mot DeFi som Coinbase, Square, Silvergate Capital ... men de väljer att slänga in IBM stället.

Den här fonden är inte krypto. Den ger dig inte exponering för decentraliserad finansiering. Det här är banker som drar nytta av en ny trend och använder den för att stjäla dina pengar.

Men låt dig inte luras av det här skräpet, vill du handla en riktigt krypto-indexfond så finns det en lösning.

Förra veckan lanserade [Bankless DAO] och [Index Coop] det index som Goldman Sachs borde ha lanserat...[BED-indexet]

En tredjedel BTC. En tredjedel ETH. En tredjedel DPI.

https://cdn.substack.com/image/fetch/w_1456,c_limit,f_auto,q_auto:good,fl_progressive:steep/https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fc6d5201a-aca5-4ff0-a7db-4262d4d1b115_1518x998.png

[BED] ger dig en blandad exponering av traditionell krypto samt en blandning av nyare DeFi projekt. Digitalt guld (BTC), programmerbara pengar (ETH) och decentraliserad finansiering (DPI).

Två tredjedelar av indexet är viktat i kryptopengar (ETH och BTC) med den återstående tredjedelen investerad i ett diversifierat index av de bästa DeFi-protokollen som automatiskt ombalanseras varje månad.

Den här portföljen har vi talat om sedan vi började med Bankless 2019

Med BED behöver du inte bygga upp din egen krypto-portfölj. Du behöver inte vara krypto-proffs för att undvika skräpet.

Det är bara att investera i BED och sova gott på natten.

Så här gör du för att skaffa BED och tillhandahåller likviditet.

Så här mintar och tillhandahåller du likviditet för BED-indexet

Graphic by Logan Craig

https://cdn.substack.com/image/fetch/w_1456,c_limit,f_auto,q_auto:good,fl_progressive:steep/https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F45060473-20dc-46eb-b3fb-6abbb9ff718d_1621x912.jpeg

Bankless DAO och Index Coop har just lanserat Bankless BED Index i samarbete med varandra.

Vi tror att BED är ett av de enklaste sätten för människor att få exponering för de största kryptovalutorna: digitalt guld (BTC), programmerbara pengar (ETH) och decentraliserad finansiering (DPI).

I det här nyhetsbrevet kommer att visa dig hur du kan få ut det mesta av detta index genom att demonstrera hur man 1) mintar BED och 2) Hur du tillhandahåller likviditet för BED-indexet på Uniswap V3 (LP).

 • Mål: Lär dig hur man mintar BED och får avkastning genom att tillhandahålla BED-likviditet.
 • Svårighetsgrad: Nybörjar till ganska erfaren. Att minta BED är ganska lätt, att tillhandahålla likviditet är lite mer komplicerat.
 • Tid: 30-45 minutes
 • Vad får du med dig?: Avkastning på investeringen: Exponering mot BED-index, potentiell avkastning från att tillhandahålla likviditet och den ovärderliga möjligheten att äntligen ha något grundläggande i krypto som du kan rekommendera till nykomlingar!

Sov gott med BED

Om du har varit intresserad av krypto mer än några veckor är det troligen du som är "kryptopersonen" i din familj och bland dina vänner.

Dina nära och kära vet sannolikt inte exakt vad det är som du gör eller exakt varför kryptotillgångar är viktiga, men de ser hur passionerad du är och att du lyser upp när du pratar om krypto, så de vet att det finns något där.

Ta sedan med i beräkningen hur 2021 har varit ett "endast uppåt" år för krypto efter en imponerande ökning av aktiviteten kring Ethereum, DeFi och NFTs. Det senaste året har vågor av mainstreamintresse skapats för krypto, så det finns en god chans att du har haft några närstående och/eller kollegor som har kommit ut ur träsket på sistone och frågat: "Hej, jag vill med på tåget, hur kan jag börja med den här med krypto-grejen ändå?".

Tidigare har detta varit något av en svår fråga att besvara.

Numera är det en självklarhet att rekommendera BTC och ETH som krypto-ekonomins två största tillgångar om man vill spela rakt ner i mitten. Men sen är det så att folk måste skaffa var och en av  kryptovalutor separat, och de går vilse när det gäller fördelningsprocenterna.

Inget av detta är lätt för nykomlingar.

Dessutom måste man rekommendera en viss exponering mot kryptoekonomins stjärnskott just nu: Decentralized Finance (DeFi). Det är lätt nog att säga att man ska köpa DeFi-tokens, men utan vägledning kan nykomlingar lika gärna kasta blint med pilar på listor med outgrundliga kryptovalutor! Och du kan inte rekommendera de mer riskfyllda sakerna som kanske skulle kunna entusiasmera dig personligen som kryptoveteran.

Med allt detta sagt har det funnits ett enormt behov av en one-stop token som erbjuder investerare enkel tillgång till BTC, ETH och DeFi - dvs. en token som du med gott samvete kan rekommendera till nybörjare.

Den goda nyheten är att vi nu har en sådan token tack vare Bankless BED Index!

Så skapades BED

"DAO-till-DAO-samarbete" är en fras som du kommer att få höra mycket oftare framöver. Observera att det nya BED-indexet är ett resultat av just ett sådant samarbete!

Det beror på att Bankless DAO, en decentraliserad medieorganisation, och Index Coop, ett decentraliserat kapitalförvaltningsprotokoll som underlättar kryptoindex som det populära DeFi Pulse Index (DPI), slog sig ihop och lanserade BED.

https://cdn.substack.com/image/fetch/w_1456,c_limit,f_auto,q_auto:good,fl_progressive:steep/https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F78926526-839a-421e-9d6c-c4f849273ddd_680x510.jpeg

BED Index (som står för Bitcoin, Ethereum och DeFi) består av 1/3 WBTC, 1/3 ETH och 1/3 DPI, varav den sistnämnda är ett eget index som för närvarande är fyllt av 14 stora DeFi-tokens.

Varför skapade vi BED då? För att erbjuda investerare av alla slag, men särskilt nybörjare inom kryptoinvestering, ett sätt att passivt och enkelt investera i kryptoekonomins viktigaste tillgångar.

https://cdn.substack.com/image/fetch/w_600,c_limit,f_auto,q_auto:good,fl_progressive:steep/https%3A%2F%2Fpbs.substack.com%2Fmedia%2FE69NxgUVkAMlzvG.jpg

July 23rd 202113 Retweets112 Likes

Denna "keep it simple stupid"-krypto-investerings-strategin kombineras med en token som automatiskt balanserar sina andelar, vilket innebär att det inte behövs något manuellt pyssel och erbjuder låga avgifter för streaming, vilket är skonsamt för allas plånböcker. Resultatet är BED, som har utformats för att vara en idealisk köp och glöm-tillgång för investerare som vill ha en grundläggande exponering för krypto.

Mintning och tillhandahållande av likviditet för BED

Följande tre sätt är de bästa för att skaffa, eller rekommendera någon annan att skaffa, BED:

 • Minta BED via det underliggande TokenSets-gränssnittet genom att tillhandahålla proportionella delar av de underliggande BTC, ETH och DPI.
 • Använd det underliggande TokenSets-gränssnittet för att köpa BED med stödda tokens som WBTC, ETC, DAI med flera.
 • Byt till dig BED på Uniswap V3.

Nu ska vi visa hur man skapar BED från grunden och hur man tjänar avkastning genom att tillhandahålla likviditet.

1) Skaffa BED

🧠 **Svårighetsgrad: **nybörjare⚒️ **Du behöver: **En web3 plånbok ex. Metamask

Att få BED är en enkel process. Först går du till Bankless BED Index på Index Coops webbplats. Koppla din plånbok (Metamask, WalletConnect och Coinbase Wallet stöds!) sen är du redo att börja.

Index Coops sida stöder köp i valutorna ETH, DAI och USDC-så du har alternativ!

https://cdn.substack.com/image/fetch/w_1456,c_limit,f_auto,q_auto:good,fl_progressive:steep/https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F55da01df-652a-4016-b828-cf177a00dccb_1956x1278.png

När du har angett det belopp du vill köpa klickar du på "köp" och undertecknar transaktionerna med din plånbok. Så fort det är bekräftat på Ethereum, grattis! Du kan nu sova gott om natten i vetskap om att du har automatiserad exponering för krypto :)


🐳 Vill du tjäna stora summor BED? Gå direkt till TokenSets-sidan och använd "buy" för att få nytryckta BED - TokenSets kommer automatiskt att trycka nya BED om din beställning orsakar betydande förluster på V3.


2) Tillhandahåll likviditet för BED

🧠 Svårighetsgrad: Medel/Avancerad⚒️ **Du Behöver: **Metamask + och förståelse för hur Uniswap V3 fungerar.

När du väl har skaffat BED behöver du stanna där - du kan börja tjäna pengar genom att använda din BED i DeFi! Fler integrationer är på gång, men det första steget är att tillhandahålla likviditet (LPing) till Uniswap V3 BED/WETH-poolen.

🚨 Alpha: Tidiga uppskattningar visar ~10-30% årlig avkastning i handelsavgifter på BED/ETH-paret beroende på ditt V3-prisintervall!

Om det här är en DeFi-möjlighet som du är intresserad av kan du börja tillhandahålla likviditet genom att följa de här stegen:

 • Gå till instrumentpanelen för Uniswap V3 BED/WETH Pool.
 • Input the amount of BED/WETH you want to provide and determine your desired liquidity range. If you need help determining the price range, read up on this post from Over Analyser (tl;dr: +/- 12.5% is the general recommendation w/ moderate active management).
 • Ange hur många BED/WETH du vill tillhandahålla och bestäm ditt önskade likviditetsintervall. Om du behöver hjälp med att bestämma prisintervallet kan du läsa det här inlägget från Over Analyser (tl;dr: +/- 12,5 % är den allmänna rekommendationen med måttligt aktiv förvaltning)
https://cdn.substack.com/image/fetch/w_1456,c_limit,f_auto,q_auto:good,fl_progressive:steep/https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F427f03db-f891-41fa-a5e5-a0f50c9bfebf_1282x949.png
 • Tryck på "Approve BED" för att låta Uniswap spendera dina pengar och slutföra transaktionen. Välj sedan “Preview,” “Add,” och “Confirm” via din plånbok. När insättningstransaktionen är bekräftad kommer du att fungera som en Uniswap V3 BED/WETH LP!
https://cdn.substack.com/image/fetch/w_1456,c_limit,f_auto,q_auto:good,fl_progressive:steep/https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Febededf4-f83b-439f-8725-a842d3c81e30_1282x949.png

🦄Ny på Uniswap V3? Kolla in vår guide om hur du gör en LP.


Varför är det här viktigt?

Med BED Index har du nu ett gediget "krypto startpaket" som du kan rekommendera till familj och vänner.

BED Index är definitivt inte ett system för att bli rik, men det är kryptons nya gateway-drog: det kan hjälpa nybörjarkryptoinvesterare att enkelt bygga upp exponering mot de främsta kryptovalutorna medan de lär sig mer om området.

Dessutom kan DeFi-veteraner fungera som BED-marknadsmäklare på Uniswap V3 och tjäna handelsavgifter för att tillhandahålla likviditet som en tjänst!


Action steps

 • Få exponering mot BED (nybörjare).
 • Tillhandahålla likviditet till BED/ETH-par på Uniswap V3 (avancerat).
 • Kolla in TokenSets instrumentpanel för Bankless BED Index! 👀

Om Skribenten

William M. Peaster är en professionell författare och skapare av Metaversal - ett nytt nyhetsbrev utan bank med fokus på framväxten av NFT:er i kryptoekonomin. Han har också nyligen bidragit med innehåll till Bankless, DeFi Pulse, JPG, och vidare!


Inte finansiell eller skattemässig rådgivning. Detta nyhetsbrev är endast ett utbildningsmaterial och är inte en investeringsrådgivning eller en uppmaning att köpa eller sälja tillgångar eller att fatta ekonomiska beslut. Detta nyhetsbrev är inte en skatterådgivning. Prata med din revisor. Gör din egen undersökning.


Prenumerera på Bankless

Tiotusentals betalda prenumeranter

Den ultimata guiden till DeFi, NFTs, Ethereum och Bitcoin. Gör som 120 000+ andra på Bankless resa. Vi blandar pengar och teknisk insikt för att hjälpa dig att höja nivån på ditt öppna finansspel. Låt oss gå i täten för möjligheten