Henrik#1029

Henrik#1029

Du föreläste på Handelshögskolan på Sveriges första stora NFT Event som hölls på Handelshögskolan och Fotografiska Museet i Stockholm

Kan du berätta lite om vad din föreläsning för Handelshögskolans studenter handlade om?

Vi pratade om vilka möjligheter vi tror att krypto-teknologin kan föra med sig, att den här nya möjligheten till digitalt ägande antagligen kommer genomsyra vår värld inom 10 år. En av våra key take-aways var att krypto handlar om så mycket mer än investering, på samma sätt som NFTs är så mycket mer än en dyr Jpeg.

Hur skulle du beskriva en NFTer för femåring?

Tänk dig att du kan rita en teckning och ladda upp den på internet. Om du gör en NFT av den så finns det bara en sådan teckning, och om du äger den kan ingen ta den ifrån dig. Men om du vill kan du sälja den till mig, för en glass.

När och hur kommer det sig att du attraherades av NFTs, från början?

Jag hörde om NFTer första gången för typ ett år sedan och blev väl intresserad för att det finns så mycket pengar i dem. Har haft några konstutställningar och sysslar med musik, så ett nytt medium för kultur är ju stort!

Vad har fascinerat mest så långt

Efter ett tag förstod jag att själva teknologin är egentligen det som är mest intressant och inte pengarna som snurrar. NFT kommer användas till så mycket mer än konst i framtiden!

Vad är det största hindret för att människor får upp ögonen för NFTer just nu?

Jag tror att många ser NFT som en scam eller en hype och därför skjuter det ifrån sig. Man tänker bara på den klassiska bilden av någon som köper en Jpeg för 1000 Eth och tycker det är sjukt.

Var i ligger värdet med NFTer för människor och samhället?

Det ekonomiska värdet av en NFT är som på vilket samlarobjekt som helst, marknaden sätter priset. Om folk tröttnar på att samla på frimärken skulle de bli värdelösa, precis samma sak gäller för NFTs.

Sen tror jag att användandet inom konst och kultur är superviktigt för att det är ett enkelt insteg för folk att ta, in i kryptovärlden.

NFT-teknologin tror jag som sagt kommer genomsyra vårt samhälle inom en ganska snar framtid. Tror vi initialt kommer se NFTs användas till biljetter, brev, dokument som inte ska kunna förfalskas och aktier.

Hur spår du utvecklingen för NFTer globalt 2022

Jag tror att intresset kommer öka globalt, total mängd pengar investerade i NFTer kommer öka.

Sen tror jag att det kommer ploppa upp fler och fler projekt där NFT-teknologin används till andra tjänster och lösningar. Man brukar säga att "ett år i krypto är tio år i vanliga världen" utvecklingen går med en rasande fart!