5 tips för att upptäcka nästa stora NFT projekt

5 tips för att upptäcka nästa stora NFT projekt

Allt du behöver veta för att få span på spännande NFT-projekt.

William M. Peaster 3 maj
(Översatt av cryptoBaouser)

Det kommer ett “hett” nytt NFT-projekt varje dag men endast ett fåtal stannar kvar en längre tid och blir något meningsfullt. För ett år sedan kunde du ha mintat (skapat) en Bored Ape för 0,08 ETH. I dag säljs de för ca 100 ETH och har även ett eget populärt mynt, ApeCoin. Men blicka nu framåt! Fler stora projekt kommer, du måste bara lära dig att hitta dem.

Men hur gör du då detta?

William ger oss några tips och verktyg för din NFT resa så att du kan upptäcka nästa stora NFT projektet redan innan det slår igenom.

Hur man upptäcker nya och kommande NFT:er

Grafik av Logan Craig

NFT ekosystemet är en av de hetaste sektorerna i kryptoekonomin.

Den här Bankless guiden kommer att belysa några tips och verktyg som du kan använda för att effektivisera din NFT jakt.

Mål: Lär dig hur du hittar heta NFT projekt i uppstartsfasen
Färdighet: Nybörjare
Ansträngning: 30 minuter

Jakten på NFT-projekt med potential

Vad är nästa stora NFT projekt? Ingen vet, men nästan alla vill veta. NFT:er är roliga och många bygger på gemenskap. En billig mint- eller ett köp från andrahandsmarknaden kan generera både en vinst och även många möjligheter både online och i den fysiska världen. Denna kraftfulla kombination gör jakten på coola nya NFT-projekt mycket lockande.

Du behöver inte hitta nästa jätte som Bored Ape Yacht Club eller Moonbirds för att tjäna på NFT:er. Många gånger kanske du bara är på jakt efter intressanta projekt utan att vara säker på om du vill behålla eller sälja med vinst. Sedan kanske ett av dessa projekt snabbt går 5x från sitt mintpris och du bestämmer dig för att ta ut pengar vid den tidpunkten. Det är inget fel med det.

Men var ska man börja?

Oavsett vad dina NFT mål är, så finns här en handfull tips och verktyg som jag rekommenderar till alla som vill hitta uppåtgående NFT-projekt innan de blir stora.

5 tips för att hitta NFT-projekt

1. Följ dina favoritsamlingar noga
Vissa NFT-projekt är engångsprojekt, men många andra bygger vidare på sina första NFT samlingar med senare samlingar eller spinoffs. Det händer dock så mycket i NFT ekosystemet på sistone att det är omöjligt att följa med i varje projekts senaste utveckling om du inte följer ett visst projekt noga.

Min rekommendation? Ha noga koll på de projekt som du är ett stort fan av eftersom du ofta kommer att vara bland de första som får ta del av den information som genereras inom dessa grupper. Då kan du planera därefter!

https://twitter.com/sharkdao/status/1521120386531921921

Jag är till exempel ett stort fan av Blitmap universumet som utvecklas av dom's Sup creative studio, så jag kollar rutinmässigt in Blitmaps Discord. Därinne har jag fått veta före de flesta andra att det senare i år släpps en ny fraktion i Blitmap universumet, Logos.

https://twitter.com/blitmap/status/1512470563658285062

Även om de flesta detaljerna om Logos fortfarande hänger i luften har jag redan lärt mig mycket genom att observera Blitmaps Discord tidigt. Och jag förväntar mig att denna Logos-utgåva kommer att vara mycket efterlängtad vid lanseringen även om folk mestadels sover på den för tillfället, alltså inte så många som har upptäckt den ännu, så jag har kunnat börja förbereda mig flera månader i förväg.
Det är den sortens fördelar man kan få genom att följa sina favoritprojekt på nära håll.

2. Följ talangen, bildligt och bokstavligt talat.
Det finns en hel våg av nya appar som gör det enkelt att följa aktiviteten hos intressanta plånböcker, som Flip och Context.

Med den här typen av appar kan du hitta personer som du tror har bra NFT-smak och sedan följa vad de köper och gör. Utöver denna typ av appar så kan du gå till varje NFT grupps platser för kommunikation, så som Discord och Twitter, för att leta efter intressanta händelser.

Jag bidrar till NFT kureringssplattformen JPG och en av dess medgrundare är Sam Spike, somenligt min mening är en av de smartaste personerna i dagens NFT ekosystem. Genom att följa Sams Twitter inlägg så snubblade jag över ett av de projekt han deltar i som heter Finiliar, som är förtjusande orakelbaserade avatarer knutna till kryptopriser.

https://twitter.com/finiliar/status/1519687931908214786

Jag är taggad över framtiden för Finiliar (som har en offentlig mint den här månaden), men det är troligt att jag inte skulle ha uppmärksammat projektet om jag inte följde Sam Spike.

Mitt råd är att följa dina favorittalanger i NFTs och försöka delta i det de deltar i när du kan.

3. Spana efter trender
Tidigare i år introducerade LayerZero Labs sitt LayerZero "omnichain"-protokoll. Systemet erbjöd ett nytt sätt att hantera interoperabilitet mellan många olika blockkedjor, och inte långt efter lanseringen kom den första vågen av omnichain NFT:er.

Inom loppet av några dagar fick flera av de första "free-to-mint" omnichain NFT samlingarna se sina golvpriser skjuta i höjden när intresserade nykomlingar strömmade in i samlingarna.

https://twitter.com/tinydinosnft/status/1511332358007541772

Vad jag vill säga är att det var en period tidigare i år då massor av människor började prata om, och lansera, omnichain NFT-kollektioner på grund av en våg av intresse.

Om du hoppade på berättelsen och mintade ett free-to-mint-projekt tidigt gjorde du förmodligen bra ifrån dig. Så närhelst du ser en berättelse som verkar börja bli trendig så finns det möjligheter.

https://twitter.com/nfttopbot/status/1521203592069361667

4. Håll dig informerad
Jag är en femårig veteran inom kryptoområdet, men det tar mig fortfarande en avsevärd mängd läsning och forskning för att hålla mig uppdaterad om de senaste händelserna kring NFT ekosystemet.

Om du vill hitta coola nystartade NFT projekt så är det bästa sättet enligt mig att hålla dig uppdaterad från olika NFT nyhetsflöden. En sida som jag regelbundet besöker är The Daily Ape, som har visat sig vara en fantastisk resurs för att lära sig om lovande nya NFT-projekt.

5. Rätt plats, rätt tid
Ibland handlar det om en lyckad timing för att hitta ett bra NFT projekt tidigt. Förra året väntade jag till exempel på att vänner skulle göra sig redo för ett evenemang när jag kollade Twitter och såg twitter poster om en experimentell lansering av Loot. Av nyfikenhet slog jag genast till och köpte en handfull Loot NFTs medan jag väntade, och sedan exploderade projektet i popularitet därefter.

https://twitter.com/dhof/status/1431316631934967815

Jag säger inte att du ska vara fastklistrad vid din telefon eller dator hela tiden, för det är definitivt ohälsosamt. Men det kan vara värt att rutinmässigt "titta runt" och kolla om det är något intressant på gång i NFT-landet.

Zooma ut synfälte
Det finns inget "rätt sätt" att hitta nya NFT-projekt.

Det handlar främst om att hålla öronen öppna och försöka hålla sig uppdaterad om nya utvecklingar så gott det går när de dyker upp.

Det kommer naturligtvis att vara omöjligt att fånga upp varje nyhet av betydelse, men du behöver inte fånga upp allt för att klara dig bra i slutändan. Även bara några få träffar på coola projekt kan visa sig vara avgörande slutändan.
Dessutom kan du vara säker på att många fler intressanta och innovativa projekt ännu inte har skapats ännu. Om du känner att du har missat alla stora NFT-händelser hittills, så oroa dig inte.

Det största har ännu inte hänt, tro mig. Du kommer att få många fler chanser att hoppa på flera häftiga kollektioner framöver, men du måste hålla dig på tårna under tiden för att få ut det mesta av dessa möjligheter.

Snabbtips:

🔴 Utforska verktyg såsom Flip, Context, Nansen, Gem och PREMINT.
🌍 Du kan även läsa En nybörjarguide till optimism (engelska)

Författarens biografi

William M. Peaster är en professionell författare och skapare av Metaversal - ett nytt banklöst nyhetsbrev som fokuserar på framväxten av NFTs i kryptoekonomin. Han har också nyligen bidragit med innehåll till Bankless, JPG och vidare!

🙏Tack till vår sponsor

POLYGON STUDIOS
Polygon Studios har ett uppdrag att hjälpa till att bygga upp digital kultur, play-to-earn gaming, NFTs och Metaverse-ekosystemet på Polygon. Några av de viktigaste projekten som stöds av Polygon Studios är The Sandbox, Skyweaver, Big Time, Crypto Unicorns och Decentraland - bland annat. Polygon Studios hjälper också till med insamling av medel och onboarding. Kolla in det här.

Håll dig uppdaterad om de senaste fantastiska projekten inom spel, NFT och metaverse:

👉 Gå med i Polygon Studios Discord

👉 Följ Polygon Studios på Twitter

Inte finansiell eller skattemässig rådgivning. Detta nyhetsbrev är endast ett utbildningsmaterial och är inte en investeringsrådgivning eller en uppmaning att köpa eller sälja tillgångar eller att fatta ekonomiska beslut. Detta nyhetsbrev är inte en skatterådgivning. Prata med din revisor. Gör din egen undersökning.

Upplysningar. Ibland lägger jag till länkar i detta nyhetsbrev till produkter som jag använder. Jag kan då ibland få provision om du gör ett köp via en av dessa länkar. Dessutom innehar Bankless skribenterna kryptotillgångar. Se våra investeringsutredningar här.