Bandbredden möjliggjorde nya lösningar för kommunikation - Web3 levlar upp gamet...

Likviditet är bandbredd i web3

Bandbredden möjliggjorde nya lösningar för kommunikation - Web3 levlar upp gamet...

Vi börjar med att backa “bandet”

Den första riktigt stora innovationen på vårt kära internet var uppringnings-anslutningen. Några av er minns säkert de blippande modemen. Det var alltså uppringnings-anslutningen som möjliggjorde helt nya kommunikationslösningar som till exempel e-post och webbplatser, lösningar mellan individer, företag, organisationer och länder som vi idag tar för givet.

Transformativt... absolut, men sett i backspegeln är uppringnings-anslutningen bara ett första, om än så avgörande, steg för vad som senare skulle bli möjligt och som definieras som en samhällsrevolution.

Nästa stora genombrott var bandbredden

Under de kommande decennierna grävdes bredband ned i parti och minut, så pass att bandbreddens hastighet ökade med nästan 200 gånger!!  Utvecklingen förde med sig en ny våg av nya lösningar som gjort att vi idag har Netflix, YouTube, sociala medier och allt molnbaserat. Det var alltså bredband som i grunden gjorde detta möjligt.

Vi tar nu klivet in i Web3 och Metaverse. I creators economy (skaparen och producentens ekonomi) där likviditeten är den nya bandbredden.

Hänger du med? Vi tar det igen..

Modemen gjorde uppringning för uppkoppling möjlig. Bandbredden såg till att information och kommunikation kunde flöda fritt. Det ena hade inte varit möjligt utan det andra.

Likviditeten är ”bandbredd” för att värde ska kunna flöda fritt

Här finns ett problem och det är att vi fortfarande befinner oss i “uppringnings fasen”.  Det finns hinder för tillgänglighet som att vi till exempel använder grundläggande och förhållandevis primitiva metoder för mining. Vi befinner oss dessutom fortfarande i en fas där vi ännu håller på att upptäcka den potentialen vi står inför...

Likviditeten är fortfarande fragmenterad och otillräcklig. Det är alltså kvalitén på lösningar som sänker ribban för värdetransaktioner, precis som bandbreddens för kommunikationen

Web3 är redo för nästa stora innovation - vår tids uppringningsanslutning och bandbredd.

Hypereffektiv kapitalbildning? Globalt tillgängliga lån på begäran? Sömlösa betalningar i realtid i Metaverse? Likviditet gör allt detta möjligt.

Likviditeten är bandbredden i Web3

@ninnia