Alexander Liljenberg Account Specialist Safello Group

Intervju inför Art x Tech med Alexander Liljenberg Account Specialist på Safello Group

Alexander Liljenberg Account Specialist Safello Group
ArtxTech bjuder på grymma föreläsare. Först ut är Alex, Account Specialist på Safello
  1. Hej, du föreläser på Art x Tech, Sveriges första stora NFT Event som hålls på Handelshögskolan och Fotografiska Museet i Stockholm. Rubriken på föreläsningen är “Blockchain & NFTs 101” kan du berätta lite mer vad din föreläsning för Handelshögskolans studenter handlar om? Planen var att hålla enbart ett event med NFTs men för att förstå NFTs och dess värde bör man förstå grunden av Blockchain. Tanken med föreläsningen är att erbjuda en grundläggande översikt samt sambandet mellan Blockchain, Bitcoin, Ethereum och tillslut NFTs.
  2. Hur skulle du beskriva en NFTer för femåring? Tänk Pokemon go / Pokemon kort som du äger i datorn och kan sälja och byta med kompisar.
  3. När och hu kommer det sig att du attraherades från början? Jag har varit passionerad i krypto sedan mitten av 2017, det var då jag började läsa mer kring ekonomisk historia samt pengars historia. Detta ledde mig till Bitcoin och varför Bitcoin är värdefullt. Sedan dess har det varit en resa att följa med alla olika projekt och kryptovärlden i sig och dess implikationer för världen.
  4. Vad har fascinerat mest så långt? Hur snabbt denna nya tillgång växer. Det byggs och skapas så mycket inom krypto på alla olika fronter att det blir svårt att hänga med allting.
  5. Vad är det största hindret för att människor får upp ögonen för NFTer just nu? Jag tror de flesta människor tänker på NFTs som vanliga bilder som man kan sälja vidare. Det är så otroligt mycket mer. En grundläggande förståelse om implikationer för NFTs och vad för värde dessa har tror jag är det viktigaste för att förstå hur stort detta är.
  6. Vari ligger värdet med NFTer för människor och samhället? Det finns inget kort svar för denna frågan. Men värdet ligger i grunden att människan kan för första gången verifiera, dela samt monitesra digitala tillgångar på ett helt nytt sätt som vi aldrig kunnat förut. Med hjälp av den decentraliserade blockkedje-tekniken kommer samhället ändras om hur vi ser på samt agerar med digitala tillgångar och varandra.
  7. Om du tar ett fågelperspektiv och tittar på NFTernas frammarsch och utveckling över världen, i vilken del av världen bubblar det mest och har du någon ide till varför? Jag är inte helt säker på vilka länder som NFTs är störst då det växer överallt. Men om jag skulle gissa skulle det vara USA många kända personer som köper samt marknadsför deras NFT projekt.
  8. Hur förhåller sig Sverige till övriga världen när det kommer till NFTer? Sverige är väldigt efter inom krypto generellt men man ser ändå ett större intresse för NFTs jämfört med exempelvis Bitcoin.
  9. Vad har du för spännande projekt på gång? Jag följer marknaden och ser hur det utvecklas men ett projekt jag tycker är häftigt är Mauer NFTs. Generellt är jag intresserad av att skapa min Youtube kanal samt podcast inom krypto.
  10. Hur spår du utvecklingen för NFTer globalt 2022? Svårt att säga, det är väldigt trendigt just nu med NFTs men tror det kommer komma andra användningsområden för dem än vad vi ser idag.

Stort TACK!

Du hittar Alexander på safello.com och via LinkedIn HÄR, vill du maila honom är adressen: alexander@safello.com